foto mike 135

Airless spuiten met latex

Koenders Schilderwerk heeft veel ervaring met het airless spuitwerk. Dit is latex oftewel dispersieverf. Airless spuiten maakt het schilderwerk heel efficiënt. Uw muren, plafonds, keuken, deuren en kozijnen worden op deze manier niet met een kwast of roller maar met een spuitmachine behandeld, waardoor u nagenoeg een streeploos resultaat krijgt. Vraag bij ons na of uw woning of ruimte in aanmerking komt voor het airless spuiten.

 

Mooier eindresultaat door spuitwerk

Het eindresultaat is beter gedekt, gladder nagenoeg streeploos. Door het airless spuitwerk kunt u aanzienlijk tijd besparen, ten opzichte van het traditionele sauswerk. Immers, grotere vlakken zoals plafonds en muren, kunnen sneller worden behandeld!

 

Voorbereidingen bij spuitwerk

Het afplakwerk neemt iets meer tijd in beslag als bij normaalschilderwerk, maar het spuiten met verf gaat vele malen sneller dan op de traditionele wijze. Bij het spuiten gelden in principe dezelfde voorbereidingen als met schilderen: ontvetten, schuren, plamuren en kitten. Kleine gaatjes in de betonnen muren hebben geen verdere voorbewerking nodig en worden met het spuitwerk meegenomen.

Onze ervaring is dat een volledig lege ruimte, zonder obstakels het beste werkt om het beste resultaat te kunnen behalen.

De aanpak:

  • Eerst worden alle niet te spuiten delen afgeplakt.
  • Als er behang op de muur heeft gezeten wordt er een isolatie laag gespoten.
  • De eerste laag spack wordt dik gespoten en daarna met een groot stukadoorsmes glad getrokken zodat alle oneffenheden tot 3 mm weg zijn.
  • De volgende dag als het droog is wordt het nogmaals gespoten maar nu met een structuur: fijn, middel of grof.
  • Afplak wordt verwijderd en alles wordt schoongemaakt.
  • U kunt ervoor kiezen om zelf de stopcontacten, trapleuning en de radiatoren te verwijderen of dat door ons laten doen.

 

 

Heeft u interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel met 06 – 51 360 203 of 023- 538 40 54.